Međunarodni eTwinning projekt "Think Globally, Act Locally" | Profil Klett

26. lipanj 2024.

Međunarodni eTwinning projekt "Think Globally, Act Locally"

Autor: Amrita Bocek

Učenici 6.a razreda Osnovne škole kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice s razrednicom Tinom Parać sudjelovali su ove školske godine na međunarodnom na eTwinning projektu "Think Globally, Act Locally".

Autorica i koordinatorica projekta je Tina Parać, učiteljica engleskog i talijanskog jezika, učitelj savjetnik.

Projekt smo uspješno proveli uz suradnju sa školama iz Francuske, Portugala, Turske i Grčke.

Projekt je u potpunosti integriran u kurikulum Engleskog jezika za 6. razred i kurikulum međupredmetnih tema, a projektne aktivnosti su se provodile tijekom satova Engleskog jezika i sata razrednika. Projekt je za cilj imao razvijanje jezičnih vještina na engleskom jeziku, jačanje digitalnih kompetencija uporabom različitih IKT alata i upoznavanje s aktivnostima vezanim za zaštitu okoliša i ekološki način življenja. Radom na projektnim aktivnostima učenici su stjecali nova znanja iz ekologije, naučili kako se odnositi prema prirodi, upoznali se s mogućnostima recikliranja i izradom korisnih predmeta od recikliranog materijala.

Sudjelovanje u ovom eTwinning projektu uključivalo je i brojne druge individualne i timske aktivnosti, kao i terensku nastavu u prirodi, od kojih bismo izdvojili naš edukativni posjet i radionicu „Dotakni rijeku“ na izletištu Jadro povodom Dana voda. Učenici su tom prilikom upoznati s ekološkim i kulturnim vrijednostima rijeke Jadro te s problematikom očuvanja i zaštite toka rijeke.

Također smo se okušali i u pripremanju obroka od ostataka hrane od ručka te su učenici uz pomoć svojih nastavnica suradnički osmislili i uredili međunarodnu kuharicu sa receptima.

Za djelić atmosfere zavirite u galeriju fotografija, a sve radove možete pogledati na javno dostupnoj mrežnoj stranici projekta!

 

Autorica članka: Tina Parać, učiteljica engleskog i talijanskog jezika, učitelj savjetnik

Osnovna škola kneza Trpimira, Kaštel Gomilica

Galerija: 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Rezultati literarnog natječaja Let's Build a Story!

Ovoga smo ljeta uronili u fantastičan svijet mašte te smo, čitajući svaku od 468 priča hrvatskih osnovnoškolaca koje su pristigle na naš natječaj Let's Build a Story!, istinski uživali u prostranstvima i mogućnostima koje u tom svijetu postoje. 

Dok su gradili svoje priče, mlade je kreativce podržalo čak 194 vrijedna mentora.

Čestitamo svim mladim autorima i njihovim neumornim mentorima!

Priče hrvatskih osmaša

Izuzetno smo ponosni na brojku od 468 priča koje su nam pristigle na natječaj Let’s Build a Story i želimo zahvaliti svim mladim spisateljima na izvrsnim pričama te njihovim mentorima na inspiraciji i entuzijazmu.

 

Zbog velikog broja priča od kojih svaka zaslužuje pomno čitanje odlučili smo ovo dugo toplo ljeto provesti u čitanju!

 

Prije nego osmaši zauvijek odlepršaju iz svojih školskih klupa, saznat ćemo koje su tri priče osmih razreda najbolje prema stručnom sudu našeg žirija. Stoga vam predstavljamo naše partnere i članove žirija.

Kamishibai superheroes

drugašići uživaju u izvođenju Super Suzy kao kamišibaj priče

Učenici 2. a razreda Osnovne škole Grigora Viteza i njihova učiteljica Kristina Elez ugostili su 27. svibnja 2024. goste iz uredništva za Engleski jezik Profil Kletta. Daška Domljan, jedna od autorica udžbeničkog serijala New Building Blocks, održala je učenicima radionicu kamišibaja.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja